Minden szerzőnk figyelmébe!

Írások beküldése az A Hetedik szerkesztőségébe

 

Az alábbiakban azokat a tudnivalókat foglalom össze, amelyeknek a figyelembevétele nagyban segíti a szerkesztők munkáját.

Az írások beküldésére vonatkozó szabályokat eddig nem állítottuk fel. Ilyen menüpontunk eddig nem volt. Ezt most létrehozzuk, ott rövidebben összegezzük az alábbiakat.

 1. Hogyan lehet egy szerző az A Hetedik szerzője?
  Az A Hetedik meghívás és ajánlás útján folyamatosan keres új szerzőket. Erre azért van szükség, mert a szerkesztők munkabírása véges. Olyan mértékben kívánjuk növelni ezt a kört, ami megfelel a megfelelő színvonalon elvégezhető munka mennyiségének.
 2. Hogyan ajánlhatja magát a figyelmünkbe új szerző?
  Bármely szerkesztőnkön keresztül. Aki szeretné, ha írásaival foglalkoznánk, az lépjen kapcsolatba valamely szerkesztőnkkel. Néhány írás elegendő a bemutatkozáshoz. Amennyiben a kollégánk úgy ítéli meg, hogy az általa olvasott írások ígéretesek, javaslatára a szerkesztőség a szokásos munkafolyamatban foglalkozik az írásokkal.
 3. Mennyi írást küldj?
  A munkát igyekszünk folyamatossá tenni. De légy te magad az első szűrő! Havonta 5-6 írást várunk. Hosszabb írások esetén kb. 5 oldalnyi írást fogadunk be. Prózai műveknél előfordul, hogy az adott írás hosszabb. Ilyen esetben megfontolandó a folytatásokban történő közlés. A kiugróan hosszú művek értékelése minden esetben külön feladat, mivel jelentős időt köt le.
 4. Hogyan küldd be az írásokat?
  A korábbi szövegszerkesztési elvárásokat jelentősen leegyszerűsítettük. Azonban néhány elvárást szabállyá kell tennünk. Ezek a következők.
  1. Az írásokat word dokumentumban fogadjuk el. A javasolt formázás: Times New Roman, 12-es betűméret. Kerüld a különleges formázást!
  2. Kerüld a szövegek webes felületről történő bemásolását, mert különleges karaktereket, speciális formázásokat hozhat magával, amelyek az anyag kezelését megnehezítik.
  3. Minden írás külön dokumentumban érkezzen!
  4. Az írást tartalmazó dokumentumban és a dokumentum nevében ne tüntesd fel a szerző nevét! A művek elsődleges értékelése a szerző nevének ismerete nélkül történik. Így törekszünk a pártatlan, csak az adott szövegre koncentráló értékelésre.
  5. A nem megfelelően beküldött írásokat visszautasíthatjuk.
 5. Honnan értesülsz a mű sorsáról?
  Sajnos nincs kellő kapacitásunk arra, hogy mindenkinek havonta visszajelzést adjunk. Ugyanakkor minden érdeklődésre válaszolunk. Az elsődleges válasz az, ha a mű megjelenik. Ez esetenként nem a legközelebbi lapszámban történik, hiszen mennyiségi és tematikai szempontok szerint, illetve munkaszervezési okokból is rendszeresen átteszünk írásokat egy-egy későbbi lapszám anyagához. Az Emailben érkező kérdésekre rövid időn belül válaszolunk.
 6. Kaphatsz-e szakmai indoklást a szerkesztők döntéséről?
  A jelenlegi helyzetben általában nem. Erre sem tudunk elegendő időt fordítani. Ugyanakkor ezzel kapcsolatban is készek vagyunk egy-egy alkalommal külön választ adni. Ilyen kérdésekben is Email-ben fogadjuk a kérdéseket. A válaszadás ez esetben hosszabb időt vesz igénybe, hiszen elvárható, hogy ilyen esetben alapos értékelést és elemzést adjunk. Az a kérésünk, hogy ezt a lehetőséget ritkán vegyétek igénybe, mivel a szokásos szerkesztőségi munka minden mozzanata határidőhöz kötött, s a szerkesztőktől elsősorban azoknak a feladatoknak az elvégzését várom el. Tehát, ha túl sok külön kérés érkezik, azoknak a teljesítése jelentősen hátráltathatja a munkánkat.
 7. Lapzárta.
  Az A Hetedik szerkesztősége mostantól minden hónap 10-én tart lapzártát. Ezzel együtt a szerkesztőség él azzal a joggal, hogy az egyes műveket belátása szerint sorolja be a lapszámokba. A Hetedik szerkesztősége törekszik a folyamatos munkarendre. Amennyiben tematikai, vagy más szerkesztési indok ezt nem befolyásolja, az egyes lapszámokban az előző hónap 20. napjáig elfogadott írások jelenhetnek meg. A 10-ig beküldött írások értékelése többnyire, de nem kivétel nélkül lezárulhat 20-ig.
 8. Kapcsolattartás.
  Az általad ismert szerkesztő elérhető a számodra.
  Jelenleg az információk összegzésével és általában a kapcsolattartással én foglalkozom.
 9. Cím: a7ikfolyoirat@gmail.com

Utoljára frissítve:2018. október 31., szerda 14:17
Ferenczfi János

Pár szó rólam...

Ferenczfi János vagyok. Hatvanhetes. Folyton újrakezdő. Túl egy kudarcos házasságon. - Két nagyszerű fiam van, egy új társam, s szerencsére sok kitűnő barátom. - Egzisztenciám, - mindenkor pillanatnyi....

1985-ben díjazottja voltam a Sárvári Irodalmi Körnek. - Aztán csend. - Kiálltam egy elv mellett, s ez nem volt kívánatos.

A kilencvenes években nem írtam, - eleget. - A Petra Alapítvány vezetőjeként kulturális szervező munkát végeztem.

A kétezres években tagjává váltam a RIM-nek, a Bohém Asztaltársaságnak, A Napsziget Alapítványnak, a Napszél Egyesületnek, satöbbi. - Közben kiálltam néhány elv mellett, ami nem volt kívánatos....

2009. szeptemberétől rádiós műsort indítottam IRKA címmel a Fúzió Rádióban. Ma a Muzsikus Rádióban tevékenykedem, a P_RéS című műsor gazdájaként.

Szerveztem és vezettem pódium beszélgetéseket, irodalmi esteket. Beszéltem megnyitókon, könyvbemutatókon, találkozókon.

Kötetem nincs. - Leszámítva a három nulladik kötetemet, - amelyek rendhagyó pódiumműsorok voltak.

Satöbbi.

Most pedig A Hetedik kitalálásával, megvalósításával, - szerzők és szerkesztők felbujtásával foglalkozom. - Álmodom, s az álmok egy része valóra válik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned