50. szám - 2020. március

 
 
Vers Dal feszt logó

 

FELHÍVÁS


A IX. kerületben, a Dési Huber István Művelődési Házban 2020 április 24-én, 25-én, és 26-án megrendezésre kerülő József Attila Vers-Dal Fesztiválra a szervezők várják akusztikus dalszerző-előadók (azaz saját dalosok), és versmegzenésítők jelentkezését.
Jelentkezési határidő: 2020. április 5.

VDF Gitár


A fesztiválról és a jelentkezés módjáról bővebb információk a fesztivál honlapján (www.versdalfeszt.hu) találhatók.
A fesztiválon fellépő zenészek és formációk produkcióit a zenei zsűri - Heinczinger Mika (Misztrál), Krulik Zoltán (Makám), és Jenei Szilveszter - élőben értékeli. A legjobb produkciókat a zsűri szerény díjakkal, nyereményekkel jutalmazza.


Az elkészült műveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre kell beküldeni.
A rendezvény célja az akusztikus zene és az irodalom, valamint a IX. kerületben született József Attila, a 100 éve született Somlyó György, a 110 éve született Faludy György és a 120 éve született Szabó Lőrinc népszerűsítése, műveinek megismertetése a nagyközönséggel.

Sólyom Tamás

https://www.facebook.com/versdalfeszt/

A HETEDIK 2020. március

Gyászhír

Novák Imre

Szomorú szívvel, megrendülve tudatjuk kedves olvasóinkkal, hogy Novák Imre, a Hetedik szerző közösségének egyik állandó tagja, 2020. március 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. A hírt Imre közösségi oldalán családja tette közzé, kérve a gyász időszaka alatti békét, csendes emlékezést az elhunytra.
Imre lapunk alapítása óta jelen volt életünkben. Rendszeresen küldött számunkra recenziókat, tanulmányokat, esszéket a művészet különböző területein maradandó értéket létrehozó, kimagasló egyéniségeiről, alkotásaikról, és maga is írt novellákat, verseket. Otthonosan mozgott a költészet, széppróza, festészet, de még a szociográfia, azaz a társadalmi kérdések világában is.
Novák Imre művészeti tevékenységével párhuzamosan, és azt meghaladóan is elsősorban pedagógus volt. Lelkében, szellemében, cselekedeteiben ízig-vérig elkötelezett tanuló, és tanító, aki egész életét e két folyamat tökéletes harmóniájában élte mindvégig.

Imre, Drága Barátunk!
Elmentél ugyan, de szellemedet és írásaidat ránk, és olvasóinkra hagytad.
Köszönjük Neked!

Őszinte részvétünk, és együttérzésünk a családnak, és a hozzátartozóknak!

 

Pődör György

Fókusz


B. Tomos HajnalKasza BélaPődör GyörgyKelebi Kiss IstvánEgervári JózsefZentai Eta

Forrás

 
A lapszám elkészítésében részt vettek: Bak Rita, Csató Gyula, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Lajtos Nóra, Magyar Fruzsina, Nagy Antal Róbert, Megyesi Nagy Imre, Pápay Eszter, Pődör György, Siska Péter, Szecsődy Péter, Virág Balázs Face.
Olvasószerkesztők: Ferenczfi-Faragó Eszter, Magyar Fruzsina, Szecsődy Péter.