Vers Dal feszt logó
Elindult A Vers-Dal Fesztivál!

"FELHÍVÁS

Várjuk költők jelentkezését
A versek beküldési határideje: 2020. február 2.
A szervezők egy alkotótól – egyszeri küldéssel – legalább 3, de maximum 10 vers beküldését várják, melyhez csatolni kell *.jpg formátumban egy, a szerzőt ábrázoló fotót (például arcképet), néhány soros bemutatkozást, valamint egy publikus email címet.
A versek, dalszövegek a költői zsűri elé kerülnek. Azok a versek, amelyek pozitív elbírálásban részesülnek, felkerülnek a József Attila Vers-Dal Fesztivál honlapjára.
A verseket beküldők automatikusan felajánlják azokat megzenésítésre, és automatikusan lemondanak a József Attila Vers-Dal Fesztiválon (de csak a József Attila Vers-Dal Fesztiválon) megszólaló megzenésített versek után járó jogdíjról is.
A pályázati művek a honlap arculatához igazítva, annak egységes stílusával jelennek meg, tehát lehetőleg formázás nélkül várjuk az alkotásokat. Technikai okok miatt minden előformázást törölni fogunk!
A zenészeknek lehetőségük van a honlapon megjelent valamennyi írásból válogatni és azokból dalt formálni.
Mindegyik írásműre komponált, beküldött és a zsűri által elfogadott dal nyilvánosságot kap, a Fesztivál honlapján elérhető, meghallgatható.
Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet!"

További információk: versdalfeszt.hu


A Hetedik szerkesztősége nevében kérjük és biztatjuk szerzőinket a részvételre! Sok sikert! Sok jó verset! Sok jó dalt!

Fábián JózsefKonyári Mónika

Fókusz

Két megjegyzésem van, mint rovatvezetőnek.
Az egyik magán-jellegű: Henry-verseimet ugyanúgy küldöm be a lapnak, mint más, azaz nem önhatalmúlag publikálom itt. Örömömre szolgál, hogy megjelenhetnek.
A másik: Ferenczfi Jánosnak, lapunk alapítójának e havi számunkban megjelentetett írásával: Tézisek a szabadságról igen sok helyen nem értek egyet, másutt pedig másként/árnyaltabban fogalmaznék. Ezzel szemben a kérdést olyannyira fontosnak érzem, hogy Nagy Imre főszerkesztő társam javaslatára a fókuszba fogadtam be ezt a tárcát, és az esetleges reakciókat is szívesen publikálnám e helyen. Ugyanis az a véleményem, hogy lapunknak nyitottnak és vitára alkalmasnak kell lennie.

 

Gyászhír

Sajnálatos hírt kell közölnünk. 2020. január 5-én életének 89. évében csendesen elhunyt Mann Lajos író, műfordító, dramaturg, a József Attila Társaság tagja.

A hírt a József Attila társaság osztotta meg lapunkkal.

A lapszám elkészítésében részt vettek: A. Túri Zsuzsa, Bak Rita, Csató Gyula, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Lajtos Nóra, Magyar Fruzsina, Nagy Antal Róbert, Nagy Imre, Pápay Eszter,  Pődör György, Siska Péter, Szecsődy Péter, Virág Balázs Face.
 
Olvasószerkesztők: Ferenczfi-Faragó Eszter, Magyar Fruzsina, Szecsődy Péter.