43. szám - 2019. augusztus

 

Irodalmi és politikai Szigetfesztivál 2019. augusztus 30. - szeptember 1.


Lapzárta utáni, kiemelt hírünk, hogy a horányi Regatta Szabadidő központban a fent jelzett időben két napos irodalmi-politikai rendezvénysorozat, a Baloldali Szigetfesztivál kerül megrendezésre.
A Hetedik különleges jelentőséget tulajdonít a rendezvénynek, mivel  lapunk neves támogatója, és szerzője, Tverdota György, a József Attila Társaság elnöke, irodalomtörténész, egyetemi tanár: Az együttműködési formula, az írástudók felelőssége címmel tart előadást, valamint Vámos Éva beszélget Payer Imre költővel, irodalomtörténésszel, lapunk szerkesztőjével a rendezvényen.
A részletes műsor, a részvételi lehetőségek és a megközelítés a címen látható linkben található.

 


Fábián József

Fókusz

Siska Péter Előszó a modern amerikai költészet recenziójához
Fábián József Modern amerikai költészet 1. Recenzió

B. Tomos HajnalFűri MáriaJahoda SándorKasza BélaNagy Antal RóbertPődör György Egervári József

Forrás


Pályázat

 A Hetedik irodalmi folyóirat pályázatot hirdet A Hetedik folyóirat irodalmi pályázatot hirdet "Egy, ki tudja, hol a kapocs" címmel, szerelem és irodalom, erotika és irodalom témában. A pályázat részletes kiírása a linkről tölthető le pdf formátumban. A pályázaton bármely szépirodalmi műfajban írt alkotás és szépirodalmi igénnyel megírt értekező próza szerepelhet a fenti témában. Egy szerző maximum 5 művével pályázhat. Csak nyomtatott kiadványban, és on line felületen meg nem jelent műveket várunk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.


A lapszám elkészítésében részt vettek:

A. Túri Zsuzsa, Bak Rita, Csató Gyula, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Lajtos Nóra, Nagy Antal Róbert, Megyesi Nagy Imre, Pápay Eszter, Partmann Tibor, Pődör György, Siska Péter, Szecsődy Péter, Virág Balázs Face.

Olvasószerkesztőként közreműködött: Magyar Fruzsina.