32. szám - 2018. szeptember

 

Vers Dal feszt logó

A 2019-es József Attila Vers-Dal Fesztiválról

A 2019-es József Attila Vers-Dal Fesztivál hivatalosan csak 2018. októberében kerül meghirdetésre. A szervező munka azonban már elkezdődött. A Fesztivál szervezői és A Hetedik között az együttműködés bővül. Gazdag programot, nagyszerű közösségi alkalmat szeretnénk mindazoknak, akik verseket írnak, olvasnak, akik zenélnek, akik megzenésítenek, akik szeretik a megzenésített verseket. Készüljetek! Pályázzatok! 
Addig is, ízelítőként, kedvcsinálóként ajánljuk az alábbi felvételeket!

Rejtsd el szíved!
Kialszik a csillagom
Viharvadász

 

JA Emlékhely Logó

"A betűk sivatagában"
Kretaív Írótábor a József Attila Emlékhelyen

2018. október 5-e és 7-e között kerül megrendezésre a József Attila Emlékhely rendezvénye, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat részét képezi.
A három napos Műhely szervezésében és egyes programok lebonyolításában A Hetedik aktív szerepet vállal. Az Emlékhely munkatársaival együtt hívjuk, várjuk alkotótársainkat, és a kortárs irodalom iránt érdeklődő olvasókat. A gazdag programkínálatról részletes tájékoztató olvasható ITT.

 

Egervári József

Fókusz

Publicisztika  

Tverdota György az Élet és Irodalom - LXII. évfolyam, 33. számában, 2018. augusztus 17-én megjelent Modernnek lenni mindenestől című publicisztikai írását lapunk szerkesztősége olyan fontosnak tartja, hogy a szerző hozzájárulásával és az Élet és Irodalom engedélyével itt újra közöljük.

E helyen mondunk köszönetet Tverdota Györgynek, a szerzőnek, hogy írását lapunk rendelkezésére bocsátotta újra közlés céljából.
A hetedik szerkesztőjeként, és személyesen magam részéről a cikk minden egyes megállapításával egyetértek. Anélkül, hogy véleményemet ilyen összeszedett formában bárhol is publikáltam volna, részletekben magánbeszélgetésekben, internetes fórumokon hozzászólásokban én is utaltam a jelenség elemeire, az analógiákra, amelyet Tverdota György összefoglalóan leírt.

A cikkben kifejezésre juttatott megállapításokkal lapunk szerkesztői is egyetértenek, ezért kértük meg a szerzőt, adjon engedélyt írása másodközlésére lapunkban.


Fábián József

Tverdota György Modernnek lenni mindenestől
   
Novellák, kisprózák:  
Egervári József Csárli
Versek:  
Siska Péter Legyőzöttek

 A. Turi ZsuzsaB. Tomos HajnalFerenczfi JánosHaász IrénKasza BélaKolumbán JenőNagy Antal RóbertPápay EszterPődör GyörgyFerenczfi-Faragó Eszter

Forrás

 

Hírek, felhívások, pályázatok

A Hetedik Pályázata lezárult
A József Attila Emlékhely Kreatív Írótáboráról
Szép Szó Versmondó Műhely szeptember 18-án
Őszi Versszüret Ughy Szabinával szeptember 22-én
Az év pedagógus írója, költője pályázat eredményhirdetése szeptember 15-én

Örömmel számolunk be róla, hogy Szepesi Zsuzsanna 2018. augusztus 30,-án Pécsett, a 68. Bányásznap Országos Központi Rendezvény ünnepségén irodalmi munkássága elismeréseképpen átvehette a Művészeti Nívódíjat. A rangos elismeréshez szerkesztőségünk gratulál, és további sikeres munkát, sok új alkotást kíván.

 

A lapszám elkészítésében részt vettek:

A. Túri Zsuzsa, Bak Rita, Csató Gyula, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Nagy Antal Róbert, Nagy Imre, Pápay Eszter, Pődör György, Siska Péter, Szercsődy Péter, Virág Balázs Face.
A jelenlegi számban szerepelnek olyan művek, melyekkel még Kapui Ágota is foglalkozott.
Olvasószerkesztőként közreműködött: Magyar Fruzsina és Barzó Máté.