16. szám - 2017. júniusVendégoldal


 Az Art’húr egy "értelmiségi társasjáték", kultúrát és művészetet kedvelő társaság, alkotóműhely.


Olyan civil alkotókat, gondolkodókat, individuumokat összefogó virtuális közösség, ahol a kohézió a hétköznapok élményképes megélési módja, átadási igénye. Ideológiáktól, politikától, a gazdasági szereplők piacvezérelt elvárásaitól karakteres távolságot tartunk.

Szabadságunk a kényszerektől való mentességben, és a magában a játékban található. Szépségkeresésünk, érzékenységünk és az összekacsintás vágya a közös. Valamiért tehát, és nem valami ellen. Több száz lélek és arc rezonált már arra a kommunikációra, amit az Art’húr - az 1994-es alapításától - képvisel egyedülálló módon a magyar mediális közegben. Manipulációktól, mesterséges színezékektől mentes terület ez, nincs itt haszonkultúra, piaclogika, csak rácsodálkozás a hrabali tézisre hogy „ez az élet mégiscsak bolondulásig gyönyörű”.

Az Art’húr már régen több, mint egy kulturális, művészeti magazin. Életet és nevet adott rádióműsornak, színházi előadásnak, művészeti fesztiválnak. Ma a facebook adta kereteket használva Art'húr Irodalmi Kávéház néven vagyunk jelen és naponta 2-3 posztot kínálunk amelyet - heti sorrendben - a következő szerkesztők készítenek:

Marcellus Hesperus, Kovács István, Budai Éva, Feith Bálint, A. Túri Zsuzsa, Kardos M. Zsöte, Vámos Krisztina, Langstadler (Szentjánosi) Csaba, Arany- Tóth Katalin, Istenes Tibor, Börzsönyi Erika. Az olvasószerkesztő Ugron Zoltán, a főszerkesztő Jóna Dávid. A Hetedik olvasóinak a író-alkotó szerzők alkotásaikból hoztunk egyet-egyet.

Jóna Dávid

Paál Marcellus Hesperus
Szentjánosi (Langstadler) Csaba
Kardos M. Zsöte
Arany-Tóth Katalin
Börzsönyi Erika
Istenes Tibor
Jóna Dávid

Körforgó
Éji randevú
Fölkelt a nap
Holnapom
Tekintetek prédája
Három napig
Feltámadás

Vámos Kriszta

20151102.jpg
IMAG0001.JPG
IMAG0005.JPG


 A. Turi ZsuzsaBolgárfalvy KárolyHámori Istvám PéterHajdú ErikaKasza BélaNagy Antal Róbert Pődör GyörgyKapui ÁgotaLajtai GáborLáng KittiSelymes Anna LiliánaWessely GáborFaragó Eszter

Forrás

 

Hírek, felhívások, pályázatok

A teljesség igénye nélkül az Ünnepi Könyvhétről