Hírek

 

 

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet ERDŐ-MEZŐ címmel.
Milyen élőlények lelnek otthonra erdőn és mezőn? Hogyan jelenik meg a természeti környezet a mesékben, népi hagyományokban, mitológiában, kultúrtörténetben? Miként változik erdő és mező szerepe a városiasodó társadalomban? Mit gyűjthetünk és mit nem, ha erdőn-mezőn járunk? És a legfontosabb: milyen kalandokat remélhetünk kirándulás közben?

Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

Beküldési határidő: 2022. február 21. 

10. Aranymosás Irodalmi Válogató

Hódítsd meg az olvasók szívét és a könyvvilágot!
Szeretnél lelkes olvasóközönséget, stabil kiadói hátteret, izgalmas író-olvasó találkozókat? Szívesen lennél részese az olvasás népszerűsítésének?
Az Aranymosás Irodalmi Válogató az ország legnagyobb rendszeres irodalmi pályázata. A Könyvmolyképző Kiadónál tíz éve elhivatottan gondozzuk a tehetségeket, megjelentetjük az írásaikat.

Beküldési határidő: 2022. március 1.

Utazás testben és lélekben – Irodalmi pályázat

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

Beküldési határidő: 2022. március 15.

 
A lapszám elkészítésében részt vettek: A. Túri Zsuzsa, Bak Rita, Benyó Tamás, Bödecs László, Csató Gyula, Csippán Péter, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Ilies Renáta, Lajtos Nóra, Losonczy Attila, Magyar Fruzsina, Megyesi Nagy Imre, Nagy Antal Róbert, Pápay Eszter, Pődör György, Siska Péter, Szecsődy Péter, Virág Balázs Face