2021. július

Kedves Olvasóink, Vendégeink!

Elnézést kell hogy kérjünk, de technikai okok miatt augusztusi számunk megjelenését hétfőre, azaz 2021. augusztus 9-re kellett kitolnunk!

A türelmet és a megértést hálásan köszönjük!

 

Megyesi Nagy Imre főszerkesztő

Híreink

Munkatársakat keresünk

Fókusz


Hirschler Szorina
 
 
 
 

 

Hírek

Új könyvek:


a Fekete Sas Kiadó gondozásában megjelent Papp Ákos:Önéletbaj című kötete, amely a szerző írásait és fotóit tartalmazza.

Elígért lány címmel megjelent Nagy Márta Júlia második verseskötete, a Jelenkor kiadó gondozásában.
A kötetről a szerzővel Papp Sándor Zsigmond beszélgetett a Könyvteraszon.

Megalakul a Vajdasági Szépíró-kör

 

A Szépírók Társasága igyekszik minél többet tenni azért, hogy a magyar irodalom sokszínűsége megjelenjen a szervezeten belül is; hogy helyi és térségi műhelyei minél több lehetőséget kapjanak önálló munkájuk, megjelenésük, arculatuk formálásához. A már megalakult (Szegedi, Pécsi, Pilis-Dunakanyari, Veszprémi, Zalaegerszegi, Miskolci, Szabolcsi, Kolozsvári, Nagyváradi, Marosvásárhelyi) Szépíró-körök után végre sor kerül erre is: a kishegyesi Dombos Festhez hagyományosan illeszkedő Dombosi történetek – remix 2021 irodalmi fesztiválon - Szkárosi Endre leköszönő elnök és Józsa Márta alelnök részvételével - július 10-én, szombaton 16 órakor megalakul a Vajdasági Szépíró-kör. A vendégek bemutatják a társaság tevékenységét és újabb eredményeit, és beszélgetnek a Vajdaságban élő írókkal az intenzívebb együttműködés lehetőségeiről. A jelen levő írótársak 5-5 perces felolvasása zárja az eseményt.

 

Személyesen vagy a távolból, kísérd figyelemmel az eseményt!
Friss pályázatok:

Az Irodalmi Rádió pályázata
A nevezés határideje: 2021. július 30.
 
Részletek:
A nevezés határideje: 2021. augusztus 9.
 
A nevezés határideje: 2021. augusztus 26.


MELLÉKALAKOK FŐSZEREPBEN
A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár országos kreatív írópályázatot hirdet a 14–25 éves korosztály számára.
A pályaművek beküldési határideje: 2021. november 3. (szerda)

Gyermekkori bántalmazás

A Stílus és Technika írástechnikai oldal irodalmi pályázatot hirdet, rövid prózai művekre, melynek témája a gyermekkori bántalmazás. A legjobb írások egy válogatás antológiában kerülnek kiadásra.
Beküldési határidő: 2021. december 21. éjfél

 
A lapszám elkészítésében részt vettek: Bak Rita, Benyó Tamás, Csató Gyula, Csippán Péter, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Ilies Renáta, Lajtos Nóra, Losonczy Attila, Megyesi Nagy Imre, Nagy Antal Róbert, Pápay Eszter, Pődör György, Siska Péter, Virág Balázs Face, Zs. Nagy Izabella


Vendégszerkesztő: Zs. Nagy Izabella

Olvasószerkesztők: Ruzsik Barbara, Ruzsik Noémi