Logo

2020. szeptember

kordon szalag
Mi, aHetedik Alkotóközösség szerkesztősége, szolidaritást vállalunk a Színművészeti Egyetem diákjaival, és csatlakozunk a Parti Nagy Lajos által megfogalmazott Nyilatkozathoz:

NYILATKOZAT
Alulírott magyar írók, műfordítók, irodalmárok, magyar művészek a leghatározottabban tiltakozunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem aljas és sunyi legázolása ellen, szolidárisak vagyunk a lemondott szenátussal, az egyetem tanáraival és hallgatóival.

A szerkesztőség és a szerzők aláíróinak névsora:
Baráth Zoltán, Bödecs László, Csató Gyula, Csikai Gábor, Csippán Péter, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi-Faragó Eszter, Ferenczfi János, Hajnal Éva, Haranghy Géza, Hirschler Szorina, Kovács Lajosné, Láng Kitti, Losonczy Attila, Magyar Fruzsina, Megyesi Nagy Imre, Nagy Antal Róbert, dr. Pázmándi Péter, Siska Péter, Szilasi Katalin, Virág Balázs

 

Petz Gyuri1

 

Döbbenet. Petz György váratlan halála sokkolt, letaglózott mindannyiunkat. Ezernyi dolgot mondhatnánk a tanárról, a sportemberről, az irodalmárról, a szerkesztőről, az apáról. Hosszan elemezhetnénk munkásságát, tehetségét. De itt és most hadd emlékezzek és hadd emlékeztessek a mosolyára. Gyuri körül mindig volt valami otthonos derű. Emberi melegség, bizalom, jövőbe vetett hit. Ha jelen volt, mindig könnyebb volt az életigenlés. Ő a jelenlétével segített bízni, hinni, élni.

És most nincs jelen már. Nekünk az a dolgunk, hogy mégis jelen legyen.

Ne felejtsétek el a derűjét, a mosolyát!

Nekrológ Petz Györgyért

Ferenczfi Faragó Eszter írása

 

Petz György lapunkban megjelent írásai:

Novellák:

Fater
Visszafogott erotika három korban

Versek:

Identitás
Magyarázkodás Babitsnak
Röviden
Paul Verlaine-nek

 

 

 

Fábián József

B. Tomos HajnalFövényi SándorKaiser László

Hírek

Sok szeretettel vár mindenkit október 7-én 17:30-kor az Erzsébetvárosi Közösségi Házban Payer Imre költő, irodalomtörténész estjére. Az est a Köszönjük Magyarország program részeként valósul meg.
Moderátor: Bak Rita költő, műfordító, szerkesztő.

 

Friss pályázat:

Mese-és novellaíró pályázat
 
A Lassi Laurië szerkesztősége pályázatot hirdet J. R. R. Tolkien életéhez vagy műveihez kapcsolódó tematikus mese vagy novella írására. Pályázati határidő: 2020. október 25.

 

A pályázaton indulhat bárki, aki nem vesz részt a pályázat szervezésében, lebonyolításában, elbírálásában. A pályázat anonim módon kerül elbírálásra, egy pályázó több pályaművet is benyújthat.

A pályaművel kapcsolatos elvárások:

  • Terjedelem: kb. 3000-18 000 leütés
  • Tematika: A pályamű egyértelműen, lényegét tekintve kapcsolódjon akár Középfölde történetéhez, akár J. R. R. Tolkien más fikciós műveihez, akár J. R. R. Tolkien életéhez, és tartsa tiszteletben ezek ismert elemeit.
  • A pályamű legyen a pályázó korábban nem publikált saját szellemi terméke.
  • A pályázatra magyar nyelvű alkotásokat várunk, fordítással a szerző és a fordító közös munkaként nevezhet. 
Részletek:

Határidő: 2020. október 25. (vasárnap) 

Az Írók Boltja rendezvényei 2020. szeptemberében. Lapunk szerzői közül többeknek könyvbemutatója lesz.

A Holnap Magazin pályázatai 2020. szeptemberében:
Zsebkönyv pályázat
Így írunk mi 8.
Regénypályázat
Irodalmi pályázat fiatalok számára

A József Attila Emlékhely 2020. őszi programjai: programkínálat, Szonett-Párbaj 2020., irodalmi kerékpártúra: József Attila nyomában

Októberben, a Holnap Magazin gondozásában, a Líra Könyvkiadónál jelenik meg Vernyik László: A versek a világ lelencei címmel első verseskötete.
 
A lapszám elkészítésében részt vettek: Bak Rita, Bödecs László, Csató Gyula, Csippán Péter, Egervári József, Fábián József, Ferenczfi János, Ferenczfi-Faragó Eszter, Haász Irén, Lajtos Nóra, Magyar Fruzsina, Megyesi Nagy Imre, Nagy Antal Róbert, Pápay Eszter,

 
 Petz György, Pődör György, Siska Péter, Szecsődy Péter, Virág Balázs Face.
© A Hetedik, minden jog fenntartva.