Nádasi Katalin

Nádasi Katalin

Oktató- és kutatófilm műfajban, bő két évtizednyi szenvedéllyel és elhivatottsággal végzett film gyártásvezetői, majd stúdióvezetői munka után, az élet úgy hozta, hogy egyik szülőnk betegsége miatt a következő két évtizedet  otthoni betegápolással töltöttem. Életem egyik legérdekesebb tapasztalata, hogy ebben a létformában, melytől sokan falkórságot kapnak, számomra kinyílt a világ, ennek következménye, hogy írni kezdtem.

Különböző irodalmi pályázatokon megnyertem az első három díj mindegyikét, illetve oklevelet, vagy antológiában való megjelenési lehetőséget kaptam.

Későn, 52 éves koromban írtam meg első könyvemet, a „Megtalált kincseimet”, az inka civilizáció megismeréséhez vezető különös utamról, és e rendkívüli nép történetéről.

Inkább krónikásnak, mint fantáziával dolgozó írónak tartom magam, két mese kivételével, minden írásomnak valóság alapja van. Ez tükröződik második könyvemben, a „Mint préselt virágok…” c. novelláskötetemben is.

Nádasi Katalin                                                                                                                          www.nadasi-katalin.hu