Henry Ravenholmban

Henry évek óta Ravenholmban
találja magát.
Visszanőttek újra a falak,
amiket régen megszokott már.
Más a kőműves, más a szín,
és főleg, a tervező,
de Ravenholm ma épp olyan kín,
annyira nem menő.

Tiszta Half-life így a lét,
Henry gondolkozik.
Ha megiszom még azt a kis lét,
kihúzom este hatig,
csak ki kell kerüljem napközben
a fejenincs zombikat!
A vers nem olyan fegyverem,
amely agyelszívót hasogat.

Hát Henry napközben, s olykor este
zombikat kerülget.
Ismeri a mimikrit. Teste
a tömegben elvegyülhet,
és ha befogja száját - ez nehéz, jaj! -,
túljuthat a napon,
de ír, és pofázik, és ez baj.
Lebukik néha a barom.

a 77 Henry-versek ciklusból
első közlés

 

Utoljára frissítve:2019. október 06., vasárnap 09:47
Fábián József

1957-ben születtem. Geológus és informatikus vagyok, első szakmámban egy évtizedet, a másodikban már több mint kettőt dolgoztam. 5 gyermekem van.

Verseket 2010. tavasza óta írok, elsősorban saját érzelmeim, gondolataim kifejezésére. Hiszem, hogy az (írott) emberi beszéd legszervezettebb, legtömörebb, azaz az információt legsűrítettebb formában átadni képes fajtája a líra.
Saját kötetem nincsen, verseim irodalmi portálokon, illetve egy-két alkalmi antológiában jelentek meg.

Azt tartom, hogy ahhoz, hogy igazán jó, mások számára is érthető, élvezhető verset tudjon alkotni valaki - hacsak nem valódi zseni -nem szabad figyelmen kívül hagynia a költőelődök munkáját és teljesítményeit, csak azokra építve lehet tovább lépni. Sőt: megtagadni is csak azt lehet, amit az ember alaposan ismer. Ma a költőnek sokkal nagyobb tudásra (költészeti ismeretre) van szüksége, mint pár száz évvel ezelőtt, és akkor a tehetségről még nem is szóltam. A tehetség és a munka a költészetben is együtt kell, hogy járjon.
2011. óta veszek részt különféle internetes irodalmi fórumok munkájában részben versíróként, majd előbb-utóbb véleményezőként, illetve kritikusként. Több különböző versíró műhelynek voltam résztvevője hosszabb ideig, vagy egy-egy alkalommal, és jelenleg is részt veszek egy műhely munkájában. Irodalmi kritikát nem tanultam, csak önképző módon, saját ízlésemet követve fejlődött ki véleményalkotó vénám. Zavar a versekben a formátlanság, zavar, ha nem szabatos az irodalmi szöveg kifejezésmódja.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned